Last van een tennisarm

Bij een tennisarm (ook wel tenniselleboog genoemd of epicondylitis lateralis) is een niet-bacteriële ontsteking, irritatie of beschadiging van een pees in de arm. Niet alleen tennissers kunnen deze aandoening krijgen, het is een vorm van overbelasting die ook bij andere bewegingen kan ontstaan. Denk hierbij aan schilderen, klussen , sporten of beeldschermwerk.

Pezen zorgen voor de aanhechting van de spieren aan de botten. De pees is omhult door een vlies, en ligt in een koker waarin de pees soepel kan bewegen. Deze koker kan ontstoken raken, en de pees kan door bijvoorbeeld slijtage beschadigden.

Bij een tenniselleboog gaat het om de pezen die aanhechten aan het opperarmbeen. Deze pezen zijn de uiteinden van de spieren die de handen aantrekken en zorgen voor het strekken van de pols, hand en vingers.

Symptonen

Klachten kunnen zijn: pijn aan de buitenzijde van de elleboog met soms uitstraling; pijn na zware inspanning; gevoeligheid van het  buituitsteeksel van de bovenarm; pijn bij bewegingen zoals strekken van de arm; stijf gevoel in de ochtend; zwelling rondom het gewricht

Behandeling

Een snelle, goede diagnose is belangrijk omdat slecht of onbehandelde tennisarmen langdurig aanwezig kunnen zijn. In eerste instantie is enige  rust noodzakelijk voor herstel, overbelasting van de arm moet vermeden worden (maar geen absolute rust). Met name herhalende bewegingen zullen het herstel ondermijnen. Na de rustperiode in het begin, kunnen verschillende oefeningen gedaan worden om de kracht en flexibiliteit van de arm te herstellen.

Contact

Wil je meer weten over deze klacht en de voorgeschreven behandeling?

Neem dan s.v.p. contact met mij op voor meer informatie