Last van een sportblessure

Een sportblessure kan iedereen overkomen. Of u nu voor uw beroep sport of voor uw plezier. Een sportblessure kan bijvoorbeeld komen door een verkeerde beweging, vallen, overbelasting, verdraaiing of door geen (goede) warming-up of cooling down.

Een sportblessure kan u herkennen aan pijn, stijfheid aan één of meerdere gewrichten of aan verminderede prestaties. De oorzaak ligt vaak aan een functiestoornis van de wervelkolom, spieren of aan een gewricht van de ledematen. Hierdoor kan er een tevens een storing ontstaan in de doorstroming van de zenuwimpulsen. Deze zenuwimpulsen zorgen ervoor dat dat de hersenen worden geïnformeerd om het lichaam op de juiste manier te laten reageren. Wanneer er een storing is, wordt het doorgeven van de informatie verstoord en zo ontstaan er klachten.

Ik kan deze functiestoornissen opsporen en behandelen, zodat de zenuwimpulsen onbelemmerd hun doel bereiken. Wanneer je een acute  klacht hebt, dan wil dat zeggen dat de hersenen te laat zijn geïnformeerd, waardoor jouw lichaam te laat reageert. Hierdoor kan je bijvoorbeeld door jouw enkel of door jouw rug” gaan. Met chiropractie kan dit worden voorkomen.

Contact

Wil je meer weten over deze klacht en de voorgeschreven behandeling?

Neem dan s.v.p. contact met mij op voor meer informatie