Schouderklachten

Schouderklachten zijn vaak het gevolg van een chronische verkramping van de monnikskap spier. Deze  verkramping kan veroorzaakt worden door subluxaties (wervels die zenuwen irriteren) in zowel de nek als in de bovenrug. Ook kunnen schouderklachten veroorzaakt worden door een scheefstand van ribben die van onderen tegen het schouderblad duwen. In beide gevallen zijn schouderklachten goed te verhelpen door chiropractische correcties. Schouderklachten zijn vaak het gevolg van een chronische verkramping van de monnikskapspier (afbeelding 1). Deze verkramping kan veroorzaakt  worden door subluxaties (wervels die zenuwen irriteren) in zowel de nek als in de boven rug. Ook kunnen schouderklachten veroorzaakt worden door  een scheefstand van ribben die van onderen tegen het schouderblad duwen. In beide gevallen zijn schouderklachten goed te verhelpen door chiropractische zorg.

Bursitis

Schouderbursitis komt meestal door overbelasting van het schoudergewricht. Wanneer dit het geval is, komt de “bursa” (een met vocht gevuld zakje dat dient als een soort kussentje tussen het gewricht) onder druk te staan. Deze kan hierdoor geïrriteerd raken en zelfs ontsteken. Wanneer dit  het geval is kan u veel pijn ervaren en wordt de bewegingsvrijheid van schoudergewricht beperkt.

Frozen schouder

Wanneer u last heeft van een frozen schoulder (bevroren schouder), dan ervaart u pijn en stijfheid in de schouder. De bewegingsvrijheid van de  schouder is sterk beperkt. Een frozen schoulder ontstaat door langdurige overbelasting van het schoudergewricht. Het gewricht wordt geïrriteerd en daardoor kunnen de spiergroepen rondom de schouder gaan verkrampen. Mensen met een frozen shoulder kunnen bijvoorbeeld al moeite hebben om de arm boven het hoofd te heffen of om een jas aan te trekken. Voor meer informatie over Frozen shoulder klik hier.

Contact

Wil je meer weten over deze klacht en de voorgeschreven behandeling?

Neem dan s.v.p. contact met mij op voor meer informatie