Last van een golfelleboog

Een golfelleboog is een niet-bacteriële ontsteking, irritatie of beschadiging van een pees in  de arm. Het wordt ook wel beschouwd als een vorm van RSI (repetative strain injury) omdat deze ontstaat door langdurig dezelfde bewegingen uit  te voeren. Bij de golfelleboog ligt de oorzaak in zwaaiende bewegingen die ook voorkomen bij activiteiten als honkballen of hout hakken.

De golfer’s elleboog is vergelijkbaar met een tenniselleboog, maar de het verschil zit in de plek waar de pijn zit. Bij een golfelleboog zit de  pijn aan de binnenzijde, terwijl deze bij de tenniselleboog aan de buitenzijde zit. Golfelleboog, als u last heeft van golfelleboog Pezen zorgen voor de aanhechting van de spieren aan de botten. De pees is omhult door een vlies, en ligt in een koker waarin de pees soepel kan bewegen. Deze koker kan ontstoken raken, en de pees kan door bijvoorbeeld slijtage beschadigden.

Symptonen

Bij een golfelleboog is er veel pijn aan de binnenzijde van het ellebooggewricht met soms uitstraling richting onderarm en hand. Ook directe  druk veroorzaakt pijn. Er kan soms sprake zijn van een krakend geluid.

Behandeling

Een snelle, goede diagnose is belangrijk omdat slecht of onbehandelde klachten langdurig aanwezig kunnen zijn. In eerste instantie is enige rust noodzakelijk voor herstel, overbelasting van de arm moet vermeden worden (maar geen absolute rust). Met name herhalende bewegingen zullen het herstel ondermijnen. Na de rustperiode in het begin, kunnen verschillende oefeningen gedaan worden om de kracht en flexibiliteit van de arm te  herstellen.

Om nieuwe of zich herhalende klachten te voorkomen is aanpassing van levensstijl belangrijk. Overbelasting van de arm moet vermeden worden, dit  kan door de houding aan te passen en voldoende pauzes in te lassen. Ook een verandering van uw techniek bij het golfen zal helpen om de klachten te voorkomen.

Contact

Wil je meer weten over deze klacht en de voorgeschreven behandeling?

Neem dan s.v.p. contact met mij op voor meer informatie.

Je kunt me bellen of mailen.