Last van een geblokkeerde rug

Een geblokkeerde rug is een veelvoorkomende klacht van patiënten die bij ons in  de praktijk komen. Patiënten ervaren dan meestal een acute pijn die er inschoot bij een licht gebogen houding. Bewegen is dan nauwelijks meer  mogelijk. Ander patiënten ervaren een geblokkeerde rug als een bewegingsverlies die langzaam ontstond, of waarbij er geen directe aanleiding aan  te wijzen is.

Oorzaak en behandeling

Er kunnen hele diverse oorzaken zijn voor een vastzittende rug. De spieren in de wervelkolom zijn verkrampt waardoor de wervels in de verkeerde stand raken. Voor specifieke aandoeningen zie de link naar minder bewegingsvrijheid , en de link naar spit voor acute klachten aan de onderrug,  en spondylitis voor klachten waar een ontsteking de oorzaak is.

Ik heb specifieke behandeltechnieken die de rug corrigeren, anders dan de “kraaktechnieken” van een manueel therapeut of een fysiotherapeut. Door voorzichtig de wervels in de juiste stand te brengen, zal de spanning op de spieren verminderen en de klachten kunnen dan  snel verminderen. De behandeling heeft niet alleen als doel om de spieren te ontspannen maar ook om een neurologische verandering te bewerkstelligen zodat de normale spanning behouden blijft.

Contact

Wil je meer weten over deze klacht en de voorgeschreven behandeling?

Neem dan s.v.p. contact met mij op voor meer informatie.

Je kunt me bellen of mailen.