Wat is Chiropractie?

Bij chiropractie staat de mens in zijn totaliteit centraal. Heb je last van je benen, dan is de kans groot dat ik komt vanuit je rug. Chiropractie is erop gericht de gezondheid van de mens te bevorderen, te herstellen en te ondersteunen door stoornissen in het zenuwstelsel gericht te behandelen, waarmee blokkades in het zenuwstelsel worden opgeheven. Chropractie beïnvloed het zenuwstelsel door het corrigeren van de wervelkomblokkades. Blokkades kunnen pijn veroorzaken die in bijna alle delen van het lichaam voelbaar zijn. Ongecorrigeerde blokkades kunnen leiden tot slijtage en storingen in het lichaam en geest.  Blokkades worden veroorzaakt door drie voornaamst stressfactoren in het leven: fysieke, emotionele en chemische stress.

De feiten

In een studie in 2009 onder 14.000 patiënten door Consumer Reports Health Ratings scoren chiropractische behandelingen het hoogst op de schaal  van tevredenheid met betrekking tot verlichting van rugklachten.

Ik ben erkend lid van de Dutch Chiropractic Federaton (DCF). Hoewel chiropractoren geen artsen zijn, hebben zij net als andere artsen een basis academische beroepsopleiding achter de rug van 5-6 jaar. De focus ligt hierbij op disciplines als: anatomie, microbiologie, biomechanica, fysiologische therapie, natuurwetenschappen en theoretische en praktische chiropractie. Helaas, in Nederland bestaat  nog geen chiropractische opleiding.

Veel van mijn patiënten hebben meteen positief resultaat gevoeld na een eerste behandeling. Het is mogelijk dat er na een behandeling wat  stijfheid, vermoeidheid of  spierpijn ontstaat. Dit kun je vergelijken met de gevolgen van een  workout in de sportschool, omdat  je lichaams nog niet gewend  is aan de veranderingen.  Chiropractische behandelingen zijn volledig veilig indien deskundig uitgevoerd door een erkend,  ervaren en goed opgeleide chiropractor. Sommige mensen denken dat zij zelf  hun rug en nek kunnen ‘kraken’,  of  dit  zelfs bij anderen proberen . Dit kan gevaarlijk zijn en ik raad sterk af  zelf rug-  en nekmanipulaties  te doen.

Voor wie Chiropractie?

Chiropractie is zeker geschikt voor iedereen,  jong en oud,  zowel voor acute als voor chronische klachten.  Zelfs als je niet daadwerkelijk wil ‘kraken’ bij een chiropractische behandeling, dan is Nekwerk het juiste adres voor u, want er is ook veel ervaring met en expertise in  verschillende veilige en zachte behandelmethoden. Lees verder over mijn behandelingsmethoden en recensies van tevreden patiënten die ik heb kunnen helpen.  Met chiropractie kunnen veel klachten  worden behandeld.  Kijk bij klachten om te  zien wat ik heb behandeld.

Het genezingsproces

Het beroep Chiropractie

Over mij en mijn praktijk

Tarieven en vergoeding

Cursus ‘the art of motion palpation’

Contact

Heb je nog vragen over Chiropractie en wat dit voor jou kan doen, of wil je een afspraak maken? Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek.  Dit kennismakingsgesprek is al heel verhelderend, kost niets en verplicht ook tot niets. Zo kun je een weloverwogen beslissing nemen.