Cursus ‘the art of motion palpation’

De evaluatie van de individuele bewegelijkheid van de vertebrale gewrichtjes en andere gewrichten van het lichaam is een van de hoogst ontwikkelde kundigheden van de chiropractie. Het vergt vele jaren om de techniek van Motion Palpitatie meester te worden. Het geeft de chiropractor exacte informatie over de aanwezige speling in het gewricht, waar en in welke mate een gewricht is begrensd ten opzichte van de theoretische bewegingsvrijheid en zelfs erover of een correctie tot de mogelijkheden behoort. Elk gewricht is idealiter in staat om een veelvoud van bewegingen te maken, dan wel gecoördineerde bewegingen zoals flexie, extensie, rotatie en zijdelingse buiging. Bij een beweginsevaluatie kunnen sóms schurende geluiden waargenomen worden in een gewricht, maar het kan áltijd gevoeld worden, indien een abnormaal bewegingspatroon gevonden wordt. Deze informatie vertelt de chiropractor ook hoe de correctie dient plaats te vinden en dient naderhand als vergelijking bij de herevaluatie om naar een optimaal resultaat toe te kunnen werken.

Ik heb de eer gehad om in Scheveningen de lessen te volgen van Dr. Henri Gilette, een Belgische chiropractor en grondlegger van de Motion Palpitatie, en met Dr. John Faye stichter van het Motion Palpitation Instituut.  Graag deel ik mijn kennis en vaardigheiden die ik de afgelopen 38 heb opgedaan in de cursus ‘the art of motion palpation’’. De Cursus “the art of motion palpation” is exclusief bedoeld  voor collega chiropractoren, en wordt regelmatig gegeven op zowel beginners- als  gevorderdenniveau.

Referenties

Klik hier voor een impressie van deze cursus die ik op 28 september aan collega’s van  A Cup of Chiro heb gegeven.  
Schrijf je nu in voor de cursus ‘the art of motion palpation’’ op [datum] te [locatie]

Schrijf je nu in

Contact

Heb je nog vragen over Chiropractie en wat dit voor jou kan doen, of wil je een afspraak maken? Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek.  Dit kennismakingsgesprek is al heel verhelderend, kost niets en verplicht ook tot niets. Zo kun je een weloverwogen beslissing nemen.