Behandelingmethoden Chiropractor Amsterdam

Het behandeltraject bij Nekwerk is opgedeeld in drie fasen:

Ik maak standaard gebruik van een combinatie van een aantal manuele methoden van analyse en behandeling: Posturale- of houdingsanalyse, de Thompson Beenlengte Check, Motion Palpitatie en Kinesiologie. Deze analytische methoden verschaffen zekerheid bij de keuze van wat precies behandeling behoeft en op welke wijze bij een behandeling gecorrigeerd moet worden. Daarnaast geeft het duidelijk aan of een correctie effectief is geweest. Ik maak gebruik van de Vibracussor en de Arthrostim, maar werk bij voorkeur met mijn handen. Sommige patiënten vormen een uitdaging die verder gaat dan wervelgerelateerde klachten, zodat ik nog andere therapievormen aanbied om een behandeltraject te kunnen bieden dat optimaal aansluit bij de behoeften van de patiënt.

In mijn opvattingen over de alternatieve geneeswijzen zoek ik naar relevante therapievormen die gerangschikt zijn in een energetisch spectrum en in harmonische resonantie zijn met de behoeften van de patiënt. Aan de ene kant van dit energetische spectrum bevinden zich de subtiele energieën van de lichttherapie, homeopathische remedies en bioresonantie. De energetische intensiteit neemt geleidelijk toe bij therapieën als  aromatherapie met essentiële oliën, voedingstherapie, chiropractie en fysieke therapievormen en Pulserende Electro-Magnetische Veldtherapie (afgekort als PEMF vanuit de Engelse benaming).

Uiteenlopende therapieën

Vele patiënten die elders niet volledig van hun klachten bevrijd zijn, hebben de weg naar mijn praktijk gevonden. Door de jaren heen heb ik -waar toepasselijk- gebruik gemaakt van ultrasoontherapie, spierstimulatie, koude lasertherapie, colonhydrotherapie, auriculotherapie, bioresonantie, electrodermale therapie (Asyra, Scio, WellnessPro+), lichttherapie, diathermie-, infrarood- en PEMF-therapie.

Contact

Voor een succesvol behandelingstraject vindt er eerst een kennismakingsgesprek, anamnese en evaluatie plaats. Dit bezoek  is al heel verhelderend, en kan het begin zijn van een veelbelovende  verbetering. Zo kun je een weloverwogen beslissing nemen over een verdere behandeling. Neem vrijblijvend contact op.